Kontakta ossReception/Bokning
info@hotellronja.se
0492-167 00

Receptionsansvarig
Rebecca Lundell
rebecca@hotellronja.se
0492-167 00

Restaurang/Eventansvarig
Michaela Ståhlgren
info@clubprime.se
0492-167 00

Body Gym & Relax
cecilia@bodygym.se
ingela@bodygym.se

Vid hyra av lägenheter
cecilia@hotellronja.se

Vid hyra av hotellägenheter
rebecca@hotellronja.se

Verksamhetschef Elin Axelsson
elin@hotellronja.se

 
Företaget
Våra lokaler ligger i ett industriområde och kanske är det inte det mest exklusiva stället på jorden, men det har en häftig historia och vi gör allt vi kan för att skapa en härlig, lite fräck och trygg miljö för våra gäster. 

För länge sedan var det ett slakteri i lokalerna som invigdes hösten 1935.
1960 var det ett av Sveriges modernaste slakteri och antalet anställda var som mest 170st. 
1994 tog vår nuvarande ägare, Vimmerby Mässhallar AB över lokalerna och sedan dess har företaget förändrats i olika former och nu har vi landat i Hotell Ronja AB som driver Hotellverksamhet, vårt gym Body Gym & Relax samt Restaurang Prime som nyöppnade i mars 2019. 

Hotell Ronja AB är ett familjeägt bolag som drivs av familjen Carlsson.
Företagets vision är att göra området ännu mer attraktivt. Vi vill ha nöjda gäster och återkommande gäster, vilket gäller för alla våra versamheter varesig Du är ute efter konferens, långtidsboende, semestervisit, hälsa & träning eller som restaurangbesökare 
Historia
En annorlunda hotellhistoria

Hotell Ronja har en annorlunda bakgrund.
Byggnationen av de lokaler vi idag bedriver vår verksamhet i började år 1934.
Det var då Farmeks start i Vimmerby. Här fanns på den tiden charkuterifabrik, livdjurs- och smågrisförmedling. I slutet av 50-talet påbörjades byggandet av den nyare delen av slakteriet, vilket togs i bruk 1960.
Senare byggde man även auktionshallar, stall, nödslaktsavdelning mm.
När det var som mest anställda vid fabriken arbetade 170 personer där.

Farmek drev verksamheten i våra lokaler fram till 1985, då Linköpings nya fabrik stog klar och dämed flyttades.
Lokalerna nyttjades efteråt till lite olika verksamheter, bl a verkade ett fiskslakteri ett antal år samt ett pastatillverkningsföretag.
Efter deras tid stod lokalerna tomma under lång tid och området var öde och fastigheterna alldeles för högt värderade för att någon skulle köpa dem. Det blev en dålig baksida av Vimmerby.
Den enda aktivitet som skedde här var folk som kom hit för att klottra på väggar, slå sönder dörrar och fönster, stjäla allt som innehöll kopparämne och leka spökhus.

 

1994 köpte Vimmerby Mässhallar AB fastigheten. Många planer och drömmar föddes.
Lokalerna hade stått öde i nästan 10 år och använts som slakteri, så visst krävdes det vild fantasi för att åstadkomma en förändring.
Idén om mässhallar och hotell föddes tidigt. Efter att 1994 haft ett par hyresgäster som drev ett hotell under sommartid om 10 rum tog vi själva över verksamheten och startade Hotell Ronja 1995. Den sommaren började vi med endast fem rum och när sommaren var slut hade vi kommit upp i 15 rum. Det har sedand ess ständigt pågått ett enormt renoveringsarbete där vi byggt om och byggt nytt.

Idag har vi 36 hotellrum och 49 hotellägenheter, restaurangen Prime, en mässhall, 7 konferenslokaler och relaxavdelning samt ett fullt utrustat gym som både erbjuder relax, träningspass såsom hiit, tabata, spinning, zumba och traditionell gymträning.
 
Vi har ännu inte lagt ner hammaren, förändringar och renoveringar sker i detta nu och vi kommer alltid hitta saker för att göra Hotell Ronja till en ännu mer attraktiv och modern anläggning.