Kontakta oss

För bokningar och frågor kring vår verksamhet: info@hotellronja.se

För bordsbokning på vår restaurang: info@clubprime.se,

För konferens eller eventbokning: sanna@hotellronja.se 

För att komma i kontakt med gymmet: info@bodygym.se 

Telefonnummer: 0492-16700

Verksamhetschef: nås för tillfället på: info@hotellronja.se 
Vid hyra av lägenheter: cecilia@hotellronja.se
Företaget
Våra lokaler ligger i ett industriområde och kanske inte är det med exklusiva ställe på jorden, men det har en häftig historia och vi gör allt vi kan för att skapa en härlig, lite fräck och trygg miljö för våra gäster. 

För länge sedan var det ett slakteri i lokalerna som invigdes hösten 1935, 1960 var det ett utav de mest moderna slakteri i Sverige och antalet anställda var som mest 170st. 
1994 tog vår nuvarande ägare, Vimmerby Mässhallar AB över lokalerna och sedan dess har företaget förändrats i olika former och nu har vi landat i hotellverksamhet, gym och restaurang som också är bolaget Hotell Ronja AB.

Bolaget ägs till 100% av familjen Carlsson.

Verksamhetschef är Martina Bergqvist.

Företagets vision är att göra området ännu mer attraktivt och få fler människor att stanna längre och blir återkommande detta gäller såväl för konferensgäster, boende, turister, aktiva gymkunder, restaurangbesökare som företag. 
Historia
En annorlunda hotellhistoria

Hotell Ronja har en annorlunda bakgrund. Byggnationen av de lokaler vi bedriver vår verksamhet i började år 1934 och stod klara 1935. Det var då Farmeks start i Vimmerby, här fanns på den tiden charkuterifabrik, livdjurs- och smågrisförmedling. I slutet av 50-talet påbörjades byggandet av den nyare delen av slakteriet, när det togs i bruk 1960 var det Sveriges modernaste slakteri. Senare byggde man även auktionshallar, stall, nödslaktsavdelning osv. När det var som mest anställda vid fabriken arbetade 170 personer där. 1985 blev Linköpings nya fabrik klar och man bestämde sig då för att lägga ned Farmek i Vimmerby, vilket orsakade att många människor försattes i arbetslöshet. Lokalerna nyttjades dock efteråt till lite olika verksamheter, bl a verkade ett fiskslakteri ett antal år samt ett pastatillverkningsföretag. Efter deras tid stod lokalerna tomma i mycket lång tid. Området var helt öde och fastigheterna alldeles för högt värderade för att någon skulle köpa dem, det blev en dålig baksida av Vimmerby. Den enda aktivitet som skedde här var folk som kom hit för att klottra på väggar, slå sönder dörrar och fönster, stjäla allt som innehöll kopparämne och leka spökhus.

 

1994 köpte Vimmerby Mässhallar AB fastigheten. Många planer och drömmar föddes. Lokalerna hade stått öde i nästan 10 år och använts som slakteri, så visst krävdes det vild fantasi för att åstadkomma en förändring. Idén om mässhallar och hotell föddes tidigt. Efter att 1994 haft ett par hyresgäster som drev ett hotell under sommartid om 10 rum tog vi själva över verksamheten och startade Hotell Ronja 1995. Den sommaren började vi med 5 rum, när sommaren var slut hade vi 15. Det har ända sen dess pågått ett enormt renoveringsarbete och även en hel del nyproduktion. Idag har vi 43 hotellrum, och 49 lägenhetshotell, 2 mässhallar, 7 konferenslokaler, 2 relaxavdelningar. Restaurang/bar och Nattklubb PRIME samt vårt senaste tillskott; ett fullt utrustat gym som både erbjuder träningspass såsom hiit, tabata, spinning, zumba och traditionell gymträning.
 
Vi har ännu inte lagt ner hammaren, förändringar och renoveringar sker i detta nu och vi kommer alltid hitta saker för att göra Hotell Ronja till en ännu mer attraktiv och modern anläggning.